Всички обичат картофи: картофи соте, или картофи на фурна, картофена салата, или

...
Всички обичат картофи: картофи соте, или картофи на фурна, картофена салата, или
Коментари Харесай

Идея за вечеря: Картофи със сирене на фурна

Всички обичат картофи: картофи соте, или картофи на фурна, картофена салата, или пък пържени картофи. Готвачите ценят картофите, тъй като са лесни за подготвяне, гладниците, тъй като съвсем всяка рецепта е ужасно вкусна.

Картофите на фурна са бързо решение за вечеря за закъснелите домакини, както и вкусно главно ядене във всяка студентска квартира. Вариантите са доста: картофи на фурна с подправки, картофи на фурна с чесън и копър, картофи на фурна с какво ли не. А ето и едни картофи на фурна със сирене.

Необходими съставки:
 
картофи 1 кг
  
сирене 300 гр
  
кашкавал 300 гр
  
краве масло 30 гр

Първо би трябвало да подготвите картофите. Измивате ги, обелвате ги и ги нарязвате на филийки. Във вряща вода слагате картофите и ги варите към 5 минути, след което ги отцеждате от водата. Картофите би трябвало единствено леко да се сварят, а не да се разваряват, тъй като им следва още топлинна обработка и в случай че ги сварите, в следствие те ще се разкашкат.

В тавичка изсипвате картофите, натрошавате сиренето, нарязвате и маслото и разбърквате добре. Добавяте и една кафена чаша вода, покривате тавата с алуминиево фолио и печете в авансово загрята на 200 градуса фурна. Печете с фолиото 30 минути.

След 30 минути изваждате тавата от фурната, махате фолиото и поръсвате щедро с настъргания кашкавал. Може да смесите кашкавала с други твърди сирена, като да вземем за пример пармезан, или ементал. След като поръсите със сирената връщат още веднъж във фурната и печете (без да слагате още веднъж фолиото!) още 15 мин, до момента в който картофите придобият апетитна златиста коричка.

Източник: supichka.com

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР